Nazaj na Blog
tovarniško obnovljeni računalniki za mlade tip&tap

Stopi v novo šolsko in študijsko leto s ˝hudim˝ računalnikom

Bliža se novo šolsko in študijsko leto, tvoji sošolci imajo vsi ˝hude˝ računalnike, ti pa ga sploh nimaš ali pa je tvoj star že odslužil svoje.

Si kot šolar, dijak ali študent lahko predstavljaš, kako bi se lahko izobraževal, toda ne bi imel svojega računalnika? Včasih so bili v osnovnih, srednjih šolah in na fakultetah obvezna oprema le zvezek, svinčnik, nalivnik, ravnilo in barvice. V današnjih časih pa je to verjetno malce težje, saj profesorji zahtevajo, da moraš napisati različne domače naloge, seminarske naloge, referate, projekte, tega pa ne moreš kvalitetno opraviti, če nimaš vsakodnevnega dostopa do namiznega računalnika ali prenosnika. Prav tako je večina gradiva, ki ti ga profesorji pošiljajo preko e-pošte, v e-obliki, zato moraš vedno imeti na voljo dostop do interneta.

Ponudbo tovarniško obnovljenih računalnikov si lahko ogledate v naši spletni trgovini TIP&TAP. Privoščite otroku svoj računalnik. Zadovoljni boste tako vi, kot vaš otrok, saj boste prihranili in vam ne bo več treba skrbeti, da se vašemu računalniku kaj pripeti, otrok pa bo lahko užival v uporabi svojega kvalitetnega računalnika.

Verjetno pa si tudi želiš biti v koraku s časom in imeti ravno tako zmogljiv računalnik, kot tvoji sošolci, prijatelji. Toda, zmogljivi računalniki priznanih blagovnih znamk, znajo biti včasih kar dragi.

Če si še šolar, dijak ali študent, potem ne rabiš imeti računalnika z najbolj zmogljivim procesorjem in grafično kartico, tako kot ga pri svojem delu potrebujejo inžinirji in grafični oblikovalci. Je pa priporočljivo, da ima računalnik vsaj 4 GB ali več notranjega spomina, i5 procesor, da bo deloval hitreje, pa naj bo podatkovni pogon SSD.

Ko se odločaš, ali bi raje imeli prenosni ali namizni računalnik, ima vsak svoje prednosti. Pri prenosniku ne moremo nadgraditi druge grafične kartice, kot nam to omogočajo namizni računalniki. Prednost prenosnika pa je, da ga lahko vzameš kamorkoli s seboj in opraviš delo kar npr. na vlaku, v kavarni, pa še ves čas lahko spremljaš, če so ti učitelji ali sošolci poslali kakšno novo e- gradivo.

Bi rad imel kvaliteten računalnik, novejši model, znanih blagovnih znamk, hkrati pa bi še prihranil pri nakupu?

Novi računalniki so danes kar velik finančni zalogaj. Rabljeni računalniki, ki jih kupimo preko spletnih oglasnikov od fizičnih oseb so cenejši, toda vsak takšen nakup prinaša tveganje, ker ne vemo, kaj kupimo. Takšen računalnik se lahko vsak hip pokvari, garancije pri nakupu pa ne dobimo.

Zato se ti veliko bolje splača kupiti tovarniško obnovljen računalnik. Nekoč je bil krajši čas rabljen, toda sedaj je obnovljen. Mnogi, ko slišijo besedo ‘obnovljeno’, so najbrž prepričani, da artikel ne bo deloval brezhibno, zato se raje odločijo za nakup novega. Pri tem pa ne vedo, da se zaradi tehnološkega napredka veliko korporacij po krajši rabi računalnikov odloči, da je prišel čas za zamenjavo. Takšno računalniško opremo vrnejo v tovarno, kjer jo serviserji pregledajo, obnovijo, testirajo in šele nato prodajo kot tovarniško obnovljeno računalniško opremo.

Kvaliteten tovarniško obnovljen računalnik, novejših modelov in znanih blagovnih znamk, lahko dobiš po veliko nižji ceni, kot bi moral odšteti za nov računalnik. Po zmogljivosti pa se tovarniško obnovljeni računalniki lahko primerjajo z novimi računalniki. Prednost pa je tudi ta, da ti ne bo treba kupovati licenčnega operacijskega programa Windows, saj tega ob nakupu tovarniško obnovljenega računalnika, dobiš naloženega brezplačno, zraven pa še garancijo 12 mesecev.

Da imaš svoj računalnik je velika prednost, Ko ti ni  treba opraviti različnih nalog, pa ga lahko uporabiš tudi v prostem času, za zabavo, poslušanje glasbe, gledanje dobrega filma s prijatelji ali pa za uporabo na socialnih omrežjih.

Sedaj moraš samo še ugotoviti, kakšen model računalnika potrebuješ za svoje potrebe. Za vsak nasvet pa lahko pokličeš tudi nas.

Delite to objavo

Nazaj na Blog
Ta izdelek ste pravkar dodali v košarico: