Nazaj na Blog
varujemo naravo z nakupom obnovljenega računalnika

Devet razlogov za nakup obnovljenih računalnikov

Pred vsakim nakupom računalnika, naj bo za osebno ali poslovno uporabo, se nam pojavijo različna vprašanja glede znamke, konfiguracije, zmogljivosti in izgleda računalnika. Zagotovo ne gre zanemariti tudi vprašanja ali je smiselno kupiti nov ali tovarniško obnovljen računalnik. Kaj je tovarniško obnovljen računalnik (v tujini poznan pod pojmom refurbished computer) lahko preberete v prispevku Obnovljen? Rabljen?, zato se tokrat s tem ne bom ukvarjala.

TIP&TAP ekipo so tehnološka učinkovitost, racionalizacija in optimizacija poslovanja zelo poznani. Prav zato želimo razloge za nakup rabljene računalniške opreme osvetliti tudi s tega vidika.

1. Prihranki

Najbolj prepričljiv razlog za nakup obnovljenih računalnikov je zagotovo dejstvo, da s takšnim nakupom lahko prihranite. Višina popusta je seveda odvisna od znamke računalnika, njegovih specifikacij in poslovne politike prodajalca. V večini primerov je cena obnovljenega rabljenega računalnika med 30 in 40 odstotki nižja od novega s precej podobno konfiguracijo. V nekaterih primerih pa popust dosega tudi 50 odstotkov polne cene primerljivega računalnika.

2. Več opreme za enako vsoto denarja

Podjetja, kot so Hewlett-Packard, Lenovo, Toshiba, Dell, ob uvedbi nove linije računalnikov nudijo široko paleto izbire med računalniki z nižjo specifikacijo, pa vse do top profesionalnih modelov z vrhunsko konfiguracijo.

Tako se lahko odločite za cenejšo različico novega modela računalnika. Seveda pa se lahko odločite drugače in za enako ceno kupite nekoliko starejši, obnovljen računalnik. Čeprav starejši, z malce počasnejšim procesorjem in mogoče nekaj dekagramov težji računalnik, bo zagotovo imel večjo kapaciteto delovnega spomina (RAM), zmogljivejši trdi disk, naložen najnovejši operacijski sistem in mogoče celo večji ekran. Povedano z drugimi besedami: »Za razumno in sprejemljivo ceno dobite vrhunski računalnik!«.

3. Znanje proti zastarelosti

Vsi vemo , da se strojna oprema, programska oprema, operacijski sistemi in komponente računalnika nenehno posodabljajo in izboljšujejo. Hitrost sprememb je pogosto tako hitra, da se skoraj zdi, da to, kar je bilo včeraj novo, je danes že zastarelo. Tehnološki napredek je tako eden glavnih razlogov, zakaj se podjetja odločajo za predčasno zamenjavo računalnikov.

Z nakupom obnovljenega računalnika dobite računalnik, ki je bil v krajši rabi v velikih podjetjih, možnost nadgradnje pa je dostopna po veliko nižji ceni.

4. Prihranek pri licencah programske opreme

Razmišljate o nadgradnji operacijskega sistema na vašem 3-5 let starem računalniku. V večini primerov bo potrebno, poleg nakupa legalne licence za operacijski sistem, nadgraditi tudi zmogljivost vašega računalnika. V kolikor niste vešči v nadgradnji strojne in programske opreme računalnika, boste morali za opravljeno delo tudi plačati. Kaj kmalu boste ugotovili, da se je strošek nadgradnje vašega računalnika zelo povečal.

Lahko pa se odločite, da za skoraj enak znesek raje kupite obnovljen računalnik, z boljšo konfiguracijo in že naloženim legalnim operacijskim sistemom .

5. Vzdrževanje združljivosti

Mnoga podjetja zaradi optimizacije delovnih procesov uveljavljajo politiko, da uporabljajo enako računalniško opremo z enakimi specifikacijami. Težava z iskanjem enake računalniške opreme nastane, ko je potrebno zamenjati pokvarjen del računalniške opreme ali ko podjetje zaposli novega sodelavca.

V večini primerov lahko najdemo enako računalniško opremo pri podjetjih, ki se ukvarjajo z obnovljenimi računalniki. Tak način zagotavljanja nemotenega delovnega procesa je za podjetje cenovno učinkovitejši.

6. Zanesljivost delovanja

Star slovenski pregovor pravi » Nikoli ne skači na prvo žogo». Pri nakupu računalnika to drži kot pribito. Razlog je preprost. Proizvajalec ni imel časa, da bi preizkusil računalnik v resničnem svetu in izvedel vsa testiranja in na njihovi podlagi zaznal probleme pri delovanju.

Obnovljeni računalniki so skoraj vedno bolj stabilni, testirani so bili v resničnem svetu in zaradi tega imajo odpravljene vse težave z nedelovanjem komponent. Poleg tega imajo odpravljene tudi težave z raznimi hrošči, ki se pojavijo pri delovanju operacijskega sistema.

7. Trajnost

Z nakupom obnovljenega računalnika boste prispevali k zmanjševanju vse večjih količin elektronskih odpadkov in prispevali k odpiranju novih zelenih delavnih mest.

8. Testiranje nove tehnologije

V kolikor v podjetju razmišljate o prehodu na novo vrsto tehnologije je veliko bolj racionalno, da se uporabnost tehnologije testira na obnovljenih računalnikih.

Dober primer takšnega ravnanja je razmišljanje o uvedbi tablic v poslovno okolje. Cenovno ugodnejša odločitev za testiranje tablice v informacijskem okolju podjetja je odločitev za nakup obnovljenih tablic.

9. Zmanjševanje škode

Kupovanje računalniške opreme za otroke ali za zaposlene, ki uporabljajo računalniško opremo v različnih delovnih pogojih. V kolikor bo računalniška oprema izpostavljena različnim situacijam na dnevni ravni, potem je razmislek o nabavi rabljene računalniške opreme zagotovo nujno potreben. Poškodbe računalnika zaradi nepazljivosti pri delu ali zaradi razmazane marmelade po USB vratih, vas ne bo tako razburilo, kot bi vas v primeru nakupa dražjega računalnika.

Obstaja veliko razlogov, da razmislite o nakupu obnovljene računalniške opreme. Morda ne bo prava izbira za vsako situacijo, v večini primerov pa vam takšna odločitev lahko prihrani denar.

Zdaj, ko imate vse te informacije, je čas za korak naprej. Preverite kaj pomeni izraz obnovljeni računalniki ali pa preverite našo raznovrstno ponudbo računalniške opreme. Za več informacij nas seveda lahko pokličete na 051 270 989 ali pa stopite v stik z nami preko e-pošte.

Želite biti na tekom z našimi novostmi? Potem se lahko prijavite na naše novice ali pa nas spremljajte preko socialnih omrežij FB in LinkedIN.

#kroznogospodarstvo #varovanjeokolja #tipintap #obnovljeniracunalniki

Delite to objavo

Nazaj na Blog
Ta izdelek ste pravkar dodali v košarico: