Nazaj na Blog
zaposleni, ki uporabljajo kvalitetno računalniško opremo

Nakup obnovljenega računalnika se splača

S finančnega vidika zagotovo, saj takšen nakup omogoča približno 30% nižjo ceno.

Vendar je nekaj v besedi »obnovljeno«, kar slovenske kupce spominja na računalniško opremo, ki mogoče ne deluje. Ali pa je strah pred nakupom tovarniško obnovljenega računalnika veliko večje od cene, ki so jo pripravljeni plačati za nov računalnik. Vsak rad privarčuje pri nakupu, vendar pa se nihče noče opeči z nakupom napačnega izdelka.

V Sloveniji je prodaja tovarniško obnovljenih izdelkov v povojih in da bo verjetno potrebno še kar nekaj časa, da bomo spoznali, da tovarniško obnovljeno ne pomeni »popravljanje v domači delavnici«, temveč gre za celovit tovarniški proces obnove različnih izdelkov.

Nakup obnovljenega računalnika se splača! S finančnega vidika zagotovo, saj takšen nakup omogoča od 30 – 40 % prihranka. Vendar je nekaj v besedi »obnovljeno«, kar slovenske kupce spominja na računalniško opremo, ki mogoče ne deluje. Vsak rad privarčuje pri nakupu, vendar pa se nihče noče opeči z nakupom napačnega izdelka.

V Sloveniji je prodaja tovarniško obnovljenih izdelkov v povojih in bo verjetno potrebno še kar nekaj časa, da se spremeni zavest / način razmišljanja, da tovarniško obnovljeno ne pomeni »popravljanje v domači delavnici«, temveč gre za celovit tovarniški proces obnove različnih izdelkov, kjer slednji parirajo in se z lahkoto postavijo ob bok novim računalnikom.

Poleg nepoznavanja beseden zveze »tovarniško obnovljeni računalniki«, je še nekaj mitov, ki bi jih želela izpostaviti:

Mit 1: Obnovljena strojna oprema (hardware) je bila pred obnovo nedelujoča

Vsak, ki je kadarkoli delal v prodaji računalniške opreme, vam lahko pove, da kupci vračajo računalniško opremo iz različnih razlogov. Vsakemu od nas se je že zgodilo, da smo kupili nekaj, kar smo kasneje zaradi izgleda, cene, uporabnosti, … obžalovali ter se dogovorili s trgovino, da so nam izdelek zamenjali. Dodatni razlogi, da je računalniška oprema pridobila oznako »obnovljena« so:

– računalniška oprema je med transportom utrpela manjše zunanje poškodbe,
– računalniška oprema je služila kot predstavitveni izdelek,
– računalniške opreme niso uspeli prodati predno je na trg prišla novejša generacija izdelka.

Seveda ne trdimo, da računalniki niso vrnjeni v trgovino zaradi okvare – seveda se to dogaja. Takšna računalniška oprema, je po vrnitvi v tovarno, pregledana, popravljena in izpostavljena natančnemu obnovitvenemu procesu. Enak obnovitveni proces poteka tudi za računalniško opremo, ki je bila za dve do tri leta v uporabi (praviloma v tujih korporacijah) in je še vedno primerna za nadaljnjo uporabo.

Mit 2: Tovarniško obnovljeni računalniki nimajo garancije

Nasprotno! V TIP&TAP ima vsa računalniška oprema 12 mesečno garancijo od dneva nakupa. V kolikor pa kupite računalnik od nepoznane osebe na nepoznanem kraju, seveda garancija ne pride v poštev.

Mit 3: Tovarniško obnovljeni računalniki so primerni samo za šole, knjižnice in nevladne organizacije

Kot je bilo že omenjeno – z nakupom tovarniško obnovljenih računalnikov se privarčuje. In seveda je takšen nakup še posebno primeren za vse šole, knjižnice in javne zavode, ki razpolagajo z že tako omejenimi sredstvi za nabavo računalniške opreme. Enako velja tudi za nevladne organizacije, ki se iz leto v leto srečujejo z manjšimi finančnimi sredstvi za delovanje, nakup novih računalnikov pa praviloma ni upravičen strošek, ki bi ga lahko uveljavljali pri sofinancerju.

Se pa nakup tovarniško obnovljenega računalnika zagotovo izplača tudi samostojnim podjetnim in manjšim podjetjem, ki lahko tako privarčujejo kar nekaj sredstev in jih namenijo v lasten razvoj na drugih področjih.

Mit 4: Tovarniško obnovljeni računalniki se prodajajo brez operacijskega sistema

Seveda je vse odvisno kje oziroma od koga ste računalnik kupili. V kolikor kupite računalnik pri TIP&TAP, potem je vsak računalnik opremljen z licenčnim operacijskim sistem (Windows 10 PRO). Tako zagotavljamo ne samo kvaliteto strojne opreme računalnika, temveč tudi programsko opremo, ki vam ne bo delala težav.

Mit 5: Obnovljena računalniška oprema se prodaja z velikim popustom

V večini primerov to drži. Vendar pa so cene nekateri tovarniško obnovljenih računalnikov – novejša generacija računalnikov, z novejšo konfiguracijo, visoko tehnološko zmogljivejše naprave – še vedno precej visoke za uporabnika, ki računalnik uporablja za dostop do interneta, pregledovanja elektronske pošte …

Za konec pa še navest, ki naj postane praksa. Pred nakupom novega ali obnovljenega računalnika je najprej potrebno vedeti za kaj računalnik potrebujete in kakšen računalnik želite (npr. prenosni ali namizni računalnik). Ko boste poznali svoje želje in potrebe, pa se začne proces iskanja primernega računalnika. Dober nakup je tisti nakup, ki vas ne bo razočaral.

Zdaj, ko imate vse te informacije, je čas za korak naprej. Preverite kaj pomeni izraz obnovljeni računalniki ali pa preverite našo raznovrstno ponudbo računalniške opreme. Za več informacij nas seveda lahko pokličete na 051 270 989 ali pa stopite v stik z nami preko e-pošte.

Želite biti na tekom z našimi novostmi? Potem se lahko prijavite na naše novice ali pa nas spremljajte preko socialnih omrežij FB in LinkedIN.

#obnovljeniracunalniki #refurbished #varujemokolje

Delite to objavo

Nazaj na Blog
Ta izdelek ste pravkar dodali v košarico: