Nazaj na Blog

Z uporabo tovarniško obnovljenih računalnikov za bolj trajnostni jutri

Vsako leto se po svetu proda ogromno računalniške opreme. Mogoče se to sliši zelo navdihujoče, toda, ali ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s staro računalniško opremo, ko jo nadomestijo novi modeli?

Več kot pol korporacij po nakupu nove računalniške opreme, staro zavrže, kljub dejstvu, da bi te proizvodi lahko bili ponovno uporabljeni in bi bili koristni še mnogo let.


Računalniki, mobilni telefoni in ostala informacijska tehnologija, se prav tako kot avto in kolo, lahko ponovno uporabijo. Z vsakim računalnikom, ki se ponovno uporabi, zmanjšamo ogljikov izpust, ohranimo zemeljske surovine in zgradimo krožno gospodarstvo, kjer so viri in proizvodi uporabljeni bolj učinkovito

Krožno gospodarstvo je koncept, ki je nastal kot učinkovita alternativa tradicionalnemu linearnemu obremenjevanju okolja, ki deluje po načelu: vzemi, naredi, odvrzi.

Cilj krožnega gospodarstva je doseči večjo rast in vrednost s pomočjo učinkovitega ravnanja z viri. Usmerjen je v ponovno uporabo, popravilo ter recikliranje obstoječih materialov in izdelkov.

TIP&TAP se je od svoje ustanovitve leta 2014 uveljavil kot eden največjih dobaviteljev informacijske tehnologije v Sloveniji in eden izmed vodilnih zagovornikov krožnega  IT gospodarstva. Vedno se bomo zavzemali za učinkovito porabo virov planeta na trajnosten način.

Poslanstvo TIP&TAP je spodbujati in omogočati prehod na krožno gospodarstvo.

Zato smo si za cilj zadali – biti in ostati vodilna krožna IT organizacija v Sloveniji in zagotoviti, da bo vedno več ljudi sledilo našemu zgledu.

TIP&TAP krožni IT model

TIP&TAP ima v svojem krožnem IT modelu obsežno ponudbo izdelkov in storitev, kot so:

Z izbiro TIP&TAP krožnega modela se odločite, da boste pripomogli pri oblikovanju krožnega gospodarstva in tako prispevali k pozitivnim spremembam, izboljšanju gospodarske rasti, povečanju števila inovacij in ohranjanju okolja.

Delite to objavo

Nazaj na Blog
Ta izdelek ste pravkar dodali v košarico: