Nazaj na Blog
podaljšanje življenjske dobe baterije

Da bo baterija prenosnika čim dlje zdržala

Ah, prenosni računalniki, delovni konji pandemičnega in postpandemičnega sveta, v katerem veliko ljudi dela od doma, na kavču in celo v postelji. Če je od prenosnika odvisna zaposlitev, je razumljivo, da si zelo prizadevamo, da bi bila naprava čim bolj zmogljiva. Ker imajo lahko prenosniki krajšo življenjsko dobo tudi zaradi težav z življenjsko dobo baterije, se pogovorimo o nekaterih načinih, kako lahko z dobro oskrbo baterije pomagamo čim bolj povečati naložbo v prenosnik.

Uprite se želji po 100-odstotnem polnjenju

Kmalu se boste odpravili na delovni dan izven hiše. Zato želite zagotoviti čim daljšo življenjsko dobo baterije, da ne boste ponovno iskali kje se lahko priklopite na elektriko. Baterijo napolnite do 100 %. Nato to ponovite naslednji dan. In nato še nekaj dni pozneje. Težava je v tem, da lahko baterijo od prazne do polne napolnite le približno 500-krat, preden se začne slabšati. Če baterijo napolnite le do 80 %, lahko skoraj enako dolgo ne boste uporabljali napajalnega kabla, vendar jo boste lahko napolnili do 1500-krat, preden se bo življenjska doba baterije začela zmanjševati. Prav tako ne pustite, da se popolnoma izprazni, preden ga priključite na električno omrežje.

Tako kot vi tudi baterije ne marajo, da se segrejejo.

Tako med delovanjem kot med počitkom bo baterija prenosnika delovala bolje, če bo ostala hladna. Uporaba računalnika, ko je priključen na polnilnik, pravzaprav ni problematična za zdravje baterije, razen če delate na vročem mestu ali intenzivno računate, kar segreva baterijo.

Če poskrbite, da naprava ne bo izpostavljena neposredni sončni svetlobi in površinam, ki zadržujejo toploto na bateriji (morda navsezadnje ne delate v postelji), lahko dlje časa ohranite zdravje baterije.

Računalnik, ko je izklopljen, hranite na hladnem in prezračevanem mestu. To pomaga bateriji, da dlje časa ohrani svojo zmogljivost polnjenja. Strokovnjaki priporočajo temperaturo manj kot 30 C, zato od tega odštejte nekaj stopinj. Notranjost vaše naprave je zagotovo bolj vroča od temperature okolice, zato je optimalna temperatura za vaš prenosnik pod 24 C.

Je za baterijo vašega prenosnika že prepozno?

Ne skrbite. Lahko vam pomagamo. Zamenjava baterije prenosnega računalnika je običajno in preprosto popravilo, ki ga lahko računalniški strokovnjaki, kot smo mi, opravijo za vas za le delček cene novega službenega prenosnega računalnika. Še danes nas kontaktirajte, da bomo vašemu računalniku pomagali, da vam bo še naprej pomagal.

Želite biti na tekom z našimi novostmi? Potem se lahko prijavite na naše novice ali pa nas spremljajte preko socialnih omrežij FB in LinkedIN.

Delite to objavo

Nazaj na Blog
Ta izdelek ste pravkar dodali v košarico: