Nazaj na Blog
Čiščenje prenosnika

Nikar ne pretiravajte s čiščenjem!

V kolikor uporabljate prenosnik vsakodnevno, potem je po določenem obdobju zagotovo že precej umazan. Kako ga pravilno očistiti, ne da bi ogrozili njegovo delovanje.

Prvi korak: ne povzročajte škode v imenu čistoče

Čeprav je higiena pomembna, moramo tudi pri čiščenju in razkuževanju prenosnega računalnika potegniti črto. Močna čistila se morda zdijo učinkovita, vendar so dejansko pretirana in lahko poškodujeta monitor ali površino prenosnika. Še posebno, če gre za oleofobni premaz proti prstnim odtisom.

Kaj lahko uporabite

Izopropilni alkohol je verjetno vaša najboljša izbira, saj je manj agresiven. Lahko kupite že pripravljeno mešanico. Lahko pa si pripravite tudi sami. Najboljše je mešanica 70-odstotnega alkohola in vode (po možnosti destilirane, da preprečite nastanek madežev), ki jo nato nanesite s krpo iz mikrovlaken – zelo nežno!

Nikoli ne pršite čistilnih raztopin neposredno na prenosni računalnik. Z nanosom s krpo iz mikrovlaken se izognete nevarnosti, da bi odvečna tekočina skozi razpoke stekla v notranjo strojno opremo in ožičenje. Začnite s tipkovnico, saj je običajno najbolj umazana, nato pa nadaljujte z njo, da ne boste umazanije s tipkovnice prenesli na že čiste površine. S stisnjenim zrakom boste lažje očistili tudi priključke, vrata in druge odprtine.

Končni nasvet

Pred izvajanjem katerega koli od zgornjih postopkov se prepričajte, da ste izklopili prenosni računalnik in odklopili njegov napajalnik. Kot vedno velja, da se pri delu z elektroniko in tekočinami v kakršni koli obliki raje izognite nevarnosti, da bi sebe ali napravo poškodovali z električnim tokom.

Vprašanja ali pomisleki? Niste prepričani, da ima vaša naprava težave, ker je umazana ali ker je njena strojna oprema okvarjena? Še danes se obrnite na nas. Za več informacij nas seveda lahko pokličete na 051 270 989 ali pa stopite v stik z nami preko e-pošte.

Želite biti na tekom z našimi novostmi? Potem se lahko prijavite na naše novice ali pa nas spremljajte preko socialnih omrežij FB in LinkedIN.

Delite to objavo

Nazaj na Blog
Ta izdelek ste pravkar dodali v košarico: