Nazaj na Blog
razmišljanje kateri obnovljeni računalnik bi kupili

8 vprašanj, ki jih je treba zastaviti pred nakupom obnovljenega računalnika

Vam je kdo svetoval, da kupite obnovljen (refurbished) računalnik?
Vprašanje “Ali naj kupim obnovljen računalnik?” se pogosto pojavi, ko želite kupiti računalnik. Najpogostejši razlog, da pomislite na nakup obnovljenega računalnika so cene novih. Le-te v zadnjem času letijo v nebo.

Če ne upoštevamo cene, se morda sprašujete: Kakšni so bili ti drugi razlogi?

Prva in najbolj očitna je, da ne morete premagati cene obnovljenega računalnika. Pravzaprav lahko z nakupom obnovljenega računalnika občutno prihranite, in sicer od 30 do 70 % ceneje kot pri nakupu novega.

Drugič, morda vas bo to presenetilo, vendar so obnovljeni izdelki pogosto bolj zanesljivi kot novi. Obnovljeni računalniki so v primerjavi z novimi izdelki deležni strožjega postopka ponovnega testiranja. Na vsakem koraku od prvotnega proizvajalca do končnega cilja in novega doma bo vaš obnovljeni računalnik preizkušen, ponovno preizkušen in ocenjen glede morebitnih težav.

Z nakupom obnovljenega računalnika lahko občutno prihranite, in sicer od 30 do 70 %.

Nenazadnje lahko prenovljeni računalniki opravljajo vse, kar potrebujete. Pri nakupu obnovljenega računalnika običajno kupujete računalnik iz prejšnje generacije zanesljivih računalnikov iz delovnega razreda. Ti računalniki so bili prvotno izbrani, ker so bili sposobni slediti zahtevam poslovnega sveta in so bili nameščeni v okolju, ki je zahtevalo veliko več kot današnji povprečni uporabnik. Prenovljeni računalniki so odlični za poslovno uporabo in za tipične domače dejavnosti, kot so gledanje Netflixa, pisanje poročil, spremljanje družinskega proračuna in sledenje sodobnemu svetu. Čeprav, roko na srce, obnovljeni računalniki zadostijo potrebam tudi zahtevnejših nalog npr. grafični dizajn.

2. Katera blagovna znamka prenovljenega računalnika je najboljša?

Vedno izberite ugledno blagovno znamko. Izbira ugledne blagovne znamke računalnika je pri nakupu obnovljenega računalnika bistvenega pomena. Dell, HP, Apple in Lenovo so enostavne izbire najboljših blagovnih znamk, ko iščete zanesljiv računalnik. Te blagovne znamke so največje na svetu, saj proizvajajo zmogljive računalnike, ki jim lahko zaupate, s standardi izdelave in kakovosti, ki so vodilni v industriji.

Pri izbiri trgovca za nakup novega računalnika se prepričajte, da je registriran kot ponudnik obnovljenih računalnikov. Ti bodo izpolnjevali visoke standarde, ponujali kakovostne izdelke in vam zagotovili varen nakup.

3. Kdo bo uporabljal računalnik?

Otroci in učenci imajo drugačne potrebe po računalnikih kot majhna podjetja ali babica, zato razmislite o tem, kdo bo uporabljal računalnik ter kakšne so njegove sposobnosti in raven udobja pri uporabi nove opreme.

4. Kolikšen bo vaš proračun za obnovljeni računalnik?

Preden se obrnete na ponudnika, vedite, koliko želite porabiti. Če poznate okvirni znesek in odgovore na vprašanja, ki smo jih že obravnavali, bo iskanje pravega računalnika za vas preprosto in neboleče.

5. Ali je računalnik opremljen z garancijo?

Medtem ko postavljate vprašanja, ne pozabite na garancijo. Spletni trgovec je tako dober, kot je dobra njegova garancija. Čeprav je verjetnost okvare pri certificiranem obnovljenem računalniku veliko manjša, je v primeru, da se pojavi težava, garancija edina stvar, ki stoji med vami in dobro delujočo zamenjavo. Poiščite prodajalca, ki bo za vaš obnovljeni računalnik jamčil vsaj eno leto, po možnosti z nadgradnjo na tri leta.

6. Ali ima operacijski sistem ustrezno licenco?

Nekateri trgovci bodo prodali obnovljene računalnike brez ustrezno licence operacijskega sistema Windows ali z zastarelo različico sistema Windows, ki od Microsofta ne prejema več posodobitev. Tako ste lahko izpostavljeni morebitnim napadom tatov identitete, ki iščejo zastarele in ogrožene sisteme.

Dober trgovec na tem področju ne bo varčeval. Vaš prenovljeni računalnik bo opremljen z zakonito licenco najnovejšega operacijskega sistema Windows. Zaradi goljufivih kopij operacijskega sistema ni ogrožen le vaš računalnik, temveč lahko v težave spravite tudi sebe.

7. Ali prodajalec ponuja posebno podporo strankam?

Dober ponudnik računalnikov bo imel dobro ekipo za pomoč strankam, ki bo svojim strankam na voljo. Ko iščete dobrega prodajalca, poiščite takšnega, ki skrbi za ustvarjanje odličnih izkušenj s storitvami za stranke in vključuje zagotavljanje pomoči in podpore, kadar poseže življenje ali stvari ne gredo povsem po načrtih.

8. Ali je prenovljeni izdelek okolju prijazen?

Da! Z nakupom obnovljenih računalnikov se te naprave izločijo iz globalnega toka e-odpadkov. Prav tako ima nakup obnovljenega računalnika v primerjavi z alternativnimi postopki recikliranja elektronike drastično manjši ogljični odtis (pomislite, da bi računalnike razgradili na sestavne dele, koščke in kovine ter jih uporabili za izdelavo novega računalnika).

Pri nakupu računalnika bodite pozorni, da ima ustrezno licenco operacijskega sistema Windows.

Nakup obnovljene računalniške opreme pri TIP&TAP

Pri podjetju TIP&TAP lahko na vsa zgoraj navedena vprašanja odgovorimo z “DA”. Ponujamo široko paleto visokokakovostnih obnovljenih računalnikov, tabličnih in prenosnih računalnikov vodilnih blagovnih znamk, kot so Dell, HP in Apple. Naši strokovnjaki z veseljem odgovorijo na vsa vprašanja in vam pomagajo pri odločitvi, ali so obnovljeni računalniki prava izbira za vas.

Za več informacij nas seveda lahko pokličete na 051 270 989 ali pa stopite v stik z nami preko e-pošte.

Želite biti na tekom z našimi novostmi? Potem se lahko prijavite na naše novice ali pa nas spremljajte preko socialnih omrežij FB in LinkedIN.

Delite to objavo

Nazaj na Blog
Ta izdelek ste pravkar dodali v košarico: