Nazaj na Blog
Nasveti o računalniku, ki jih ne smete upoštevati

Nasveti o računalniku, ki lahko uničijo vašo napravo (če se jih držite)

Nihče si ne želi uničiti svojega računalnika, vendar lahko to počnete nevede. Medtem ko so težave s strojno opremo ena stvar, obstaja veliko dodatnih razlogov (poleg starosti), zaradi katerih lahko računalnik odpove. Čeprav lahko na internetu ali od prijateljev dobite veliko nasvetov o računalnikih, je lahko tudi veliko slabih nasvetov, ki lahko škodijo vašemu računalniku

Ko sem na primer nameščal protivirusno programsko opremo, sem v nekem blogu prebral, da mi je ni treba redno posodabljati. Če bi upošteval ta nasvet, bi se moral že zelo zgodaj posloviti od svojega računalnika.

Poleg tega je pogosto vprašanje izogibanje težavam s pregrevanjem. Dolgotrajno delovanje računalnika pri visokih temperaturah skrajša življenjsko dobo procesorja, ventilatorjev in baterij, poleg tega pa je hrupen in vroč na dotik.

Navade, ki jih ne smete upoštevati, če vaš računalnik deluje počasi

Ko računalnik uporabljate dlje časa, lahko postane počasnejši kot prej. Kaj torej naredi računalnik hitrejši? Najprej priporočamo, da za računalnik ustrezno skrbite. Včasih prejmemo grozne nasvete o računalnikih in zaradi pomanjkanja izkušenj jim običajno zaupamo. Zato smo tukaj in za vas razblinjamo te napačne nasvete, da ne boste pomotoma uničili svojega računalnika.

Ignoriranje problema pregrevanja

Smrtni sovražnik vašega računalnika je segrevanje. Če se računalnik preveč segreje, se lahko procesor upočasni in se za vzdrževanje varne temperature sam zaduši, lahko pa se tudi popolnoma izklopi

Ne posodabljanje protivirusne programske opreme

Ustvarjalci zlonamerne zlonamerne programske opreme vsak dan ustvarjajo nove viruse, izboljšujejo njihovo delovanje in razvijajo nove načine, kako zaobiti protivirusno zaščito. Zato se mora protivirusna programska oprema hitro odzvati.

Povedano drugače, protivirusna programska oprema je bila 100-odstotno učinkovita le na dan, ko je bila nameščena. A čeprav je to žalostno, je tu tudi dobra novica: vse, kar morate storiti je, da jo posodabljate.

Umazanija in prah na računalniku vas ne zanimajo

Na vseh računalnikih se sčasoma nabere prah, zaradi česar se deli segrevajo, ventilatorji pa morajo delati močneje. Redno čiščenje računalnika bo sicer pomagalo, vendar se morate tudi potruditi, da se prah sploh ne bo znašel v njem.

Cigaretni dim in živalska dlaka na primer poslabšata te težave, postavitev namiznega računalnika na tla pa bo poskrbela, da se bo v sesalnik vsesalo še več prahu, las in smeti.

Namestili ste nepreverjene programe... in najverjetneje delujejo!

Če v računalnik namestite ali pustite že nameščeno nepreverjeno / testno programsko opremo, med katero je najslabša tista, ki ves čas teče v ozadju, se lahko pripravite, da vam bo računalnik zelo kmalu odpovedal.

Nekatera podjetja od proizvajalcev programske opreme dobijo denar, da v vaš popolnoma nov pripomoček vključijo poskusne različice svojih programov, kar je eden od razlogov, zakaj lahko svoje računalnike prodajajo po tako nizki ceni.

Nekateri od teh programov se med zagonom računalnika izvajajo v ozadju, pri čemer zapravljajo vire in upočasnjujejo delovanje računalnika.

K sreči je vsaj v sistemu Windows to težavo mogoče preprosto odpraviti. Najprej pojdite v Nadzorno ploščo, nato v Programi in funkcije ter odstranite vse, česar ne uporabljate.

Poslanstvo TIP&TAP je spodbujati in omogočati prehod na krožno gospodarstvo

Zdaj, ko imate vse te informacije, je čas za korak naprej. Preverite kaj pomeni izraz obnovljeni računalniki ali pa preverite našo raznovrstno ponudbo računalniške opreme. Za več informacij nas seveda lahko pokličete na 051 270 989 ali pa stopite v stik z nami preko e-pošte.

Želite biti na tekom z našimi novostmi? Potem se lahko prijavite na naše novice ali pa nas spremljajte preko socialnih omrežij FB in LinkedIN.

#tipintap #obnovljeniracunalniki

Delite to objavo

Nazaj na Blog
Ta izdelek ste pravkar dodali v košarico: