Nazaj na Blog
računalniki v pisarni

So obnovljeni računalniki manj zmogljivi od novih?

Dokler se nisem imela priložnosti srečati s tovarniško obnovljenimi računalniki, še nisem slišala zanje. Že beseda »obnovljeno« mi je navdajala občutek, da je takšen računalnik slabši in mogoče ne bo deloval brezhibno, tako, kot tisti, ki je nov. Slišala pa sem, da je nakup takšnega računalnika veliko cenejši, kot nakup novega. Ker mi je pomembna tudi cena, kot verjetno tudi nekaterim izmed vas, sem pomislila, kaj pa, če bi pri nakupu naslednjega računalnika še privarčevala več kot 30 odstotkov.

Kaj pomeni tovarniško obnovljen?

Različni razstavni eksponati in modeli računalnikov se po prihodu novejših generacij, ponovno znajdejo pri proizvajalcu. Prav tako se velikokrat zgodi, da kupci po nakupu računalniško opremo iz različnih razlogov vrnejo nazaj k proizvajalcu. Takšna računalniška oprema ni bila v aktivni uporabi. Toda zaradi zakonske zaščite kupcev se ne sme več prodajati kot nova. Pred ponovno prodajo jo proizvajalci in strokovnjaki pregledajo in popravijo. V tujini za takšne tovarniško obnovljene računalnike uporabljajo pojem “refurbished computer.”

Zaradi tehnološkega napredka se mnogo korporacij po krajši rabi računalnikov odloči, da je prišel čas za zamenjavo. Takšno računalniško opremo vrnejo v tovarno, kjer jo obnovijo in prodajo kot tovarniško obnovljeno računalniško opremo (»reused computer«).

Na trg prihajajo novi, vedno bolj zmogljivi, profesionalni modeli računalnikov z vrhunsko konfiguracijo. Vendar so tudi cenovno težje dostopni. Veliko ljudem je pomembno samo, da je računalnik nov, toda cena se jim zdi težava. Zato kupijo nov model računalnika z nižjo specifikacijo. Toda za takšno ceno, bi si že lahko privoščili tovarniško obnovljen profesionalni računalnik priznanih trgovskih znamk, kot so Lenovo, HP, Dell,… Čeprav je morda malce starejši model, pa ima velikokrat zmogljivejšo konfiguracijo (večjo kapaciteto delovnega pomnilnika RAM, večji trdi disk za shranjevanje podatkov), kot cenejša različica novega modela računalnikar.”

Kupiti obnovljeno ali rabljeno računalniško opremo?

Pri nakupu tovarniško obnovljenih računalnikov pa se ne bomo rabili obremenjevati, da kaj ne bo delovalo, saj takšne računalnike pregledajo serviserji, jih testirajo in šele nato dajo dalje v prodajo. Brezplačno dobite tudi že naložen licenčni operacijski program Windows 10 PRO in garancijo 12 mesecev.

Ko boste kupovali računalnik, je treba najprej razmisliti o lastnostih računalniške opreme. Veliki proizvajalci opremo prodajajo v dveh linijah, poslovni in potrošniški. Če boste uporabljali računalnik le za brskanje po spletu, pošiljanje elektronke pošte, potem ta ne rabi biti zelo zmogljiv. Za igralce najsodobnejših računalniški igric in tiste, ki računalnik potrebujejo za bolj zahtevne delovne procese, pa je bolje izbrati računalniško opremo z vrhunsko konfiguracijo.

Zdaj, ko imate vse te informacije, je čas za korak naprej. Preverite kaj pomeni izraz obnovljeni računalniki ali pa preverite našo raznovrstno ponudbo računalniške opreme. Za več informacij nas seveda lahko pokličete na 051 270 989 ali pa stopite v stik z nami preko e-pošte.

Želite biti na tekom z našimi novostmi? Potem se lahko prijavite na naše novice ali pa nas spremljajte preko socialnih omrežij FB in LinkedIN.

#kroznogospodarstvo #varovanjeokolja #tipintap

Delite to objavo

Nazaj na Blog
Ta izdelek ste pravkar dodali v košarico: