Nasveti za podaljšanje življenjske dobe baterije prenosnika

Nazaj na Blog
prazna baterija računalnika

Nasveti za podaljšanje življenjske dobe baterije prenosnika

Prenosni računalniki, ti zvesti spremljevalci sodobnega življenja, so postali nepogrešljiv del našega vsakdana. Od delovnih ur v pisarni do prostega časa na kavču, te naprave so postale naši zvesti pomočniki za opravljanje nalog, zabavo in povezovanje s svetom.

In čeprav so prenosniki neprecenljivo orodje, se vsi soočamo s skupno težavo – obrabo baterije.

V današnjem prispevku bomo delili nekaj dragocenih nasvetov o tem, kako ohraniti in podaljšati življenjsko dobo baterije vašega prenosnika, s čimer boste izboljšali svojo izkušnjo in naložbo v to nepogrešljivo tehnološko napravo.

Prvi nasvet: pozabite na obsedenost z 100-odstotnim polnjenjem.

Razumemo, da se pripravljate na dolg delovni dan izven doma in želite, da je vaša baterija napolnjena do konca. Vendar pa to ni vedno najboljša praksa. Baterijo lahko namreč polnite približno 500-krat do 100 %, preden začne izgubljati svojo zmogljivost.

Če pa se zadovoljite s polnjenjem do 80 odstotkov, lahko to storite približno 1500-krat, ne da bi opazili bistveno poslabšanje zmogljivosti. Poleg tega pa nikoli ne dovolite, da se baterija popolnoma izprazni, preden jo priključite na polnilec.

Podatek temelji na splošnih smernicah in standardnih specifikacijah za litij-ionske baterije, ki se pogosto uporabljajo v prenosnih računalnikih. Točno število ciklov polnjenja in izpraznjenja se lahko razlikuje glede na specifične modele in proizvajalce baterij. Prav tako se izboljšujejo tehnologije baterij. Vendar pa je ta podatek dober okvir in koristen nasvet za podaljšanje življenjske dobe baterije vašega prenosnika. Priporočljivo je, da se držite tega nasveta, če želite podaljšati življenjsko dobo baterije in ohraniti njeno zmogljivost na najvišji ravni.

Zlonamerno programsko opremo običajno razširjajo zlonamerne spletne strani, elektronska pošta in okužena programska oprema. Zlonamerna programska oprema se lahko skrije tudi v drugih datotekah, na primer v slikovnih ali dokumentnih datotekah, ali celo v navidezno nedolžnih datotekah, kot so .exe datoteke.

Uporabniki se nehoteno lahko okužijo z zlonamerno programsko opremo, če kliknejo na povezavo v ribarskem elektronskem sporočilu ali če prenesejo in namestijo programsko opremo s sumljive spletne strani. Zlonamerno programsko opremo lahko namestimo tudi na računalnik, ko uporabnik priključi okužen USB ključ ali obišče okuženo spletno stran.

Baterije, tako kot mi, ne marajo pretiranega segrevanja.

Vaš prenosnik bo bolje deloval tako med uporabo kot med mirovanjem, če ostanete v hladnem okolju. Uporaba prenosnika, ko je priključen na polnilnik, navadno ni težava za baterijo, razen če ste na vročem mestu ali opravljate intenzivno računalniško delo, kar lahko povzroči pregrevanje baterije.

Če želite podaljšati življenjsko dobo baterije, se izogibajte neposredni sončni svetlobi in vsem površinam, ki zadržujejo toploto in bi jo prenesle na baterijo. Ko izklopite prenosnik, ga hranite na hladnem in dobro prezračevanem mestu. To bo pomagalo bateriji ohraniti svojo zmogljivost polnjenja za daljše obdobje. Strokovnjaki priporočajo, da temperatura ne presega 30 °C, zato je še bolje, če ohranjate temperaturo pod 24 °C.

In kaj, če je vaša baterija že povzroča težave? Ne skrbite, lahko vam pomagamo. Zamenjava baterije na prenosnem računalniku je običajno preprost in cenovno ugoden postopek, ki ga lahko izvedejo računalniški strokovnjaki, kot smo mi. Stroški zamenjave baterije so le drobec v primerjavi s cenami novega prenosnika. Torej, ne oklevajte, stopite v stik z nami še danes, da vam pomagamo obnoviti moč vašega prenosnika, tako da bo še naprej vaš zvesti partner pri delu.

Ali vas zanima več o tem, kako se zaščititi pred kibernetskimi napadi? Predlagamo vam, da stopite v stik z nami in skupaj bomo pogledali najboljše možne varnostne ukrepe za vaše podjetje. Vaša varnost je naša absolutna prioriteta.

Želite biti na tekom z našimi novostmi? Potem se lahko prijavite na naše novice ali pa nas spremljajte preko socialnih omrežij FB in LinkedIN.

Delite to objavo

Nazaj na Blog
Ta izdelek ste pravkar dodali v košarico: