Obnovljeni računalniki

Vodič o obnovljenih računalnikih

Preverite kaj so obnovljeni računalniki in kaj morate vedeti ob nabavi

Ker se vse več vidikov življenja in dela vrti okoli tehnologije, je vse bolj pomembno, da imajo ljudje doma računalnik, ki jim omogoča, da sledijo svoji karieri, hobiju in družini. Vendar pa stroški povsem novih računalnikov niso primerni za vsak proračun.

Na srečo proizvajalci in preprodajalci računalnikov pogosto ponujajo obnovljene računalnike po nižjih cenah. V podjetju TIP&TAP ponujamo po nižjih cenah obnovljene namizne in prenosne računalnike, ki so šli skozi strog postopek, v katerem so dosegli enake standarde zmogljivosti in kakovosti kot popolnoma novi izdelki.

Če boste vedeli, kaj iskati pri obnovljenem računalniku ter kako pretehtati prednosti in slabosti, boste imeli pri nakupu prednost. Ta vodnik vsebuje pregled potrebnih informacij, ki so jih pripravili TIP&TAP strokovnjaki.


Kaj pomeni obnovljeno?

Obnovljeno, rabljeno, novo ... kakšne so razlike?

Obnovljeni računalniki, ne glede na to, ali gre za prenosni ali namizni računalnik, gredo pred prodajo skozi postopek ocenjevanja in popravila. Ključne informacije, ki jih je treba upoštevati pri nakupu obnovljenega prenosnega ali namiznega računalnika, vključujejo:


Tri skupine računalnikov

Rabljeni ni vedno tudi obnovljeno

Obnovljeni računalnik je računalnik, ki je bil predhodno uporabljen in nato obnovljen v prvotno stanje. To lahko vključuje vse od čiščenja strojne opreme do zamenjave morebitnih okvarjenih delov. Včasih je obnovljen računalnik opremljen z novo garancijo, kar je lahko privlačna prodajna točka za potrošnike.

V podjetju TIP&TAP gremo še dlje. Mitja Bogataj, direktor podjetja, pojasnjuje, kako pristopamo k obnovi tehnologije: “Na to gledamo kot na nadaljevanje življenjskega cikla izdelka in iskanje srečnega doma za njegov potencial.”

Obnovljeno - refurbished

"Obnovljeno" je skupni izraz za rabljen izdelek, ki je ponovno certificiran ali popravljen za nadaljnjo prodajo. Obnovljeni namizni in prenosni računalnik so lahko bili prodani, vndar niso bili nikoli vzeti iz škatle, ali pa so bili v uporabi, preden so bili vrnjeni za nadaljnjo prodajo

Rabljeno

"Rabljeno" se nanaša na izdelek, ki je bil v uporabi, pogosto pa se prodaja v stanju, v kakršnem je. Ni zagotovila, da je bil izdelek kdaj popravljen, pregledan ali preizkušen ali da bo deloval v skladu z določenimi standardi.

Po izteku najemna

"Po izteku najema" vključuje opremo, ki jo je stranka najela, običajno za 2 do 4 leta, nato pa jo je vrnila proizvajalcu za obnovo in nadaljnjo prodajo modelov prejšnje generacije.

spletni trgovini ponujamo tri različne kategorije računalniške opreme:

Gre za tovarniško zapečatene izdelke ali izdelke v odprti škatli, ki jih stranka še nikoli ni uporabljala in imajo nedotaknjen pečat programske opreme. Ta izdelek je običajno presežna zaloga ali vrnjeno naročilo. Novi in neuporabljeni izdelki nimajo kozmetičnih poškodb.

Sem uvrščamo najvišji razred certificiranih obnovljenih računalniških sistemov, ki so podvrženi strogemu postopku obnove, da bi dosegli Dellove stroge standarde kakovosti in zmogljivosti. Ti izdelki v prejšnji lasti imajo lahko opazne manjše pomanjkljivosti, ki ne vplivajo na delovanje, ali pa so videti kot novi

Takšni računalniki nimajo vdolbin na monitoru, manjkajočih ali nečitljivih črk na tipkovnici ali poškodb na ploščici za dotik ali naslonu za dlani – imajo le pomanjkljivosti, ki ne vplivajo na delovanje.


POSTOPEK OBNOVE

Proces obnove z vsemi koraki

Vsako podjetje ima svoj postopek obnove. Proces prenove vključuje obsežen, natančen postopek popravila in pregleda, s katerim zagotovimo, da ti računalniki izpolnjujejo naše standarde za nove izdelke.

Ko računalniki prispejo v obrat za obnovo, so podrobno preizkušeni, da se potrdi, da so v sistem vključene pravilne komponente in da vse te komponente delujejo. Če testiranje pokaže, da nekatere komponente ne delujejo, se opravi elektromehansko popravilo, da računalniki ustrezajo našim standardom za nove izdelke.

Po popravilu ali če izdelek ne potrebuje popravila, se s trdega diska izbrišejo vsi podatki, s čimer se zagotovi, da na računalniku ne ostane nobena datoteka ali informacija prejšnjega lastnika.

V zadnjem koraku se sistem izbriše, pri čemer se na disku in sestavnih delih ponovno vzpostavijo tovarniške nastavitve. Na koncu se računalnik natančno pregleda glede kozmetičnih poškodb v skladu s strogimi merili za vsako stopnjo.

Vsak obnovljen računalnik je med tem postopkom večkrat pregledan, da se zagotovi izpolnjevanje standardov kakovosti in zmogljivosti. Rabljeni računalniki, ki ne izpolnjujejo standardov, se reciklirajo.


Dobro je vedeti

Na kaj je treba paziti pri nakupu obnovljenega računalnika

Vrste lastnosti in funkcij, ki jih želite v obnovljenem računalniku, so odvisne od vaših potreb in osebnih preferenc, vendar je tu kontrolni seznam, ki vam lahko pomaga pri primerjanju možnosti in sprejemanju končne odločitve o nakupu.

Najprej ugotovite, kaj zares potrebujete od svoje naprave glede funkcij in specifikacij.

Izračunajte svoj proračun in pri tem upoštevajte različne tehnične možnosti, ki so na voljo za vaše potrebe.

Izberite, ali je naprava primerna za uporabo v tujini, ali je primerna za uporabo v tujini: Poiščite računalnike, ki so certificirano obnovljeni, ne le rabljeni ali rabljeni, da se prepričate, da so šli skozi celovit postopek popravil in testiranja.

Prepričajte se, da ste obnovljeni računalnik kupili pri podjetju, ki je znano po svoji zanesljivosti in kakovosti, ne glede na to, ali gre za proizvajalca računalnikov ali tretjega preprodajalca.

Pozorno preglejte informacije o garanciji in se prepričajte, da prodajalec v celoti jamči za svoj izdelek. Ne pozabite, da lahko garancijo proizvajalca pridobite le z nakupom neposredno prek prodajnega mesta.

Če veste, da lahko obnovljeni računalnik vrnete v določenem roku, ste lahko mirni. Podjetje TIP&TAP ponuja 15-dnevno politiko vračila za vse izdelke, kupljene pri nas.

MNENJA NAŠIH STRANK

Mnenja naših strank povedo lahko veliko o nas in našem delu